Екотуризъм

Екотуризъм

Несебър е един от най-известните градове като туристическа дестинация. Известен е с красивите си плажове и Архитектурно-историческия резерват намиращ се в „стария град“, включен в списъка на паметниците на Световното културно наследство на Юнеско.

Едва ли има човек който не знае това, но любопитковците от кръжоците „Млад еколог“ и „Млад природозащитник“ искаха да научат нещо ново за своя роден град.

На 21.11.2019 г. служители на ДЛС „Несебър“ им показаха нещо по-старо от Стария град, по-красиво от пясъчната ивица, по-живописно от който и да е пейзаж … пълно с живот, но все пак недокоснат от хората, а се намира в самото сърце на Несебър. Вие досетихте ли се за кое кътче говорим? Това е природна забележителност „Пясъчни дюни“.

Темата на срещата с децата бе „Екотуризъм“. Избрахме обект на този вид туризъм да бъдат именно те. Разходихме се до местност „Бабата“, поговорихме си за това какво представлява екотуризмът. Научихме какви видове дюни се срещат в нашата страна и най-вече за тези тук- нашите, несебърските…

Предизвикахме ли Вашето любопитство? Не пропускайте да ги посетите и Вие.